Dé spektaculaire strijd tussen filmredacties van allerlei allooi. Met voorspellingen voor de Oscar®verdeling dingen zij mee in de Oscar® Orakel Olympiade naar de felbegeerde eer en zoveel meer die het Oscar® Orakel o zo verdienstelijk toekomt. Verwezenlijk dé drooom, meld je aan en word dat Oscar®Orakel! Wij horen graag van u op redactie at filmorama.nl...
Oscar Orakel Olympiade 2012: De resultaten

We zijn uitgeteld... letterlijk en figuurlijk. Met 14 deelnemers mochten we dit jaar weer een aantal nieuwe filmredacties tot de Oscar Orakel Olympiaders rekenen. Daarnaast hadden we natuurlijk het vooorspelpotje, zodat ook onze lezers een gooohkje konden wagen.

Christopher Plummer

Voordat we u gaan vertellen wie de winnaars waren (want je moet het natuurlijk wel een beetje rekken allemaal), kijken we eerst even naar de resultaten an sich. We houden het daarbij wel bij de filmredacties omdat we anders aan de gang blijven (maar geen zorgen, de tooop 10 van het vooorspelpotje is wel geheel in te zien).

Daarbij viel op dat eigenlijk nagenoeg alle redacties wisten dat Christopher Plummer het Oscartrapje op zou hoppen voor zijn Oscar voor mannelijke bijrol in Beginners. Datzelfde geldt bijna voor The Artist, waar ook, op één redactie na, iedereen vooorzag dat dat de beste film zou zijn. Ook A Seperation als beste buitenlandse film was geen verrassing. Opvallender waren echter de categorieën voor montage, visuele effecten en documentaire. Alleen Movie2movie zag de beste montage in The Girl with the Dragon Tattoo, maar enkelen dachten dat Hugo de fijnste visuele effecten had en alleen Salon Indien koos voor Undefeated als beste documentaire.

Maar u wilt weten wat dat betekent voor de uitslag. OOO-veteraan The Cult Corner gaat er ditmaal met de winst vandoor met maar liefst 17 goede vooorspellingen, uitkomend op 53 punten. De eerste winnaar in het vooorspelpotje is Springrose geworden. Zestien goede vooorspellingen brachten haar 52 punten (en ons op het idee wellicht eens een plekje vrij te maken in de redactie voor een nieuw lid). De winnaars horen van ons.

Resultaten Oscar Orakel Olympiade

Resultaten Het Vooorspelpotje

Dan willen we hierbij nog graag de gelegenheid nemen alle deelnemers te bedanken voor hun vooorspellingen en dan hopen we u allen volgend jaar weer te zien!