Dé spektaculaire strijd tussen filmredacties van allerlei allooi. Met voorspellingen voor de Oscar®verdeling dingen zij mee in de Oscar® Orakel Olympiade naar de felbegeerde eer en zoveel meer die het Oscar® Orakel o zo verdienstelijk toekomt. Verwezenlijk dé drooom, meld je aan en word dat Oscar®Orakel! Wij horen graag van u op redactie at filmorama.nl...
De Oscar Orakel Olympiade 2011 heeft haar winnaars...

Het zit er weer op. De Oscars gingen toch door en ze bleken hier en daar toch nog verrassend spannend voor de tien deelnemers aan deze derde Oscar Orakel Olympiade. Inmiddels zijn ook hier de stemmen geteld en het is dan ook tijd voor de ceremonie waar het allemaal echt om draaide: de bekendmaking van het Oscar Orakel 2011.


Het oooverzicht (oftewel de spanningsopbouw)
Colin Firth kon iedereen (en hun demente oma) nog voorspellen, en ook beste film voor The King's Speech hadden de meesten wel goed (er waren er twee eigenwijs). Zonder twijfel werd de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol ook weggegeven aan Natalie Portman in Black Swan. De bijrollen was wat gesteggel over, maar geheel verrassend werd het daar ook niet. Nee, verrassend werd het in de categorieën art direction en kostuumontwerp die weinigen zagen weggelegd voor Alice in Wonderland. De nieuwkomers van The Cult Corner zagen dat echter wel in.
 
Maar echt verrassend (we zijn er nog steeds een beetje beduusd van) werd het in de categorieën cinematografie, regie, buitenlandse film en korte animatiefilm. Te beginnen bij de laatste twee die dus echt niemand goed had... we verdenken de Oscarorganisatie ervan met opzet anders gestemd te hebben na publicatie van onze gezamenlijke vooorspelling. En dan komen we aan bij de cinematografie en regie en gepaste eervooolle vermeldingen voor hen die als enige het wel wisten te vooorspellen.
 
Te beginnen met cinematografie die aan de neus voorbij ging van de gedooodverfde winnaar Roger Deakins en in de handen belandde van Wally Pfister voor zijn werk voor Inception. De redactie van Movie2movie zag dit als enige aankomen... het is daarom extra spijtig dat zij hekkensluiter zijn dit jaar (blijkbaar niet onze glazen boool gebruikt die de verliezers van de Olympiade mogen ontvangen). Salon Indien verdient eveneens een eervooolle vermelding voor hun juiste vooorspelling voor regie. Als enige vooorzagen zij Tom Hooper met het beeldje weglopen, daar waar de meeste anderen toch echt David Fincher het dankwoord dachten te gaan zien uitspreken.
 
En de winnaar is...
Maar genoeg terugkijken, over naar Het Ooordeel van 2011 (en daarvoor verwijzen we u graag naar het scorebord). De highscooore werd niet verbeterd, maar voor het eerst hadden we wel een gedeelde eerste plek met nog altijd een respectabele 16 punten. Als we zo vrij mogen zijn om dat te zo te zeggen althans, want een van de winnaars waren wij zelf. Het heeft even geduurd, maar driemaal is scheepsrecht en een ezel stoot zich niet driemaal aan de zelfde steen. Maar we kopen er verder niets voor, want er is nog een tweetal winnaars en dan trekken wij ons als organiserende partij netjes terug. Dat houdt in dat de nieuwkomers van Cinema.nl goed zijn begonnen en dat de oud-kampioenen van Film1 hun zegetooocht mogen doorzetten. Beide ontvangen een toepasselijke fles champagne om de onnoemelijke eer luister bij te zetten. Dames en heren van beide redacties, dat het u mag smaken...

Tot slot...
...danken wij alle deelnemers voor hun deelname en we zien jullie graag terug bij de Oscar Orakel Olympiade 2012!