Dé spektaculaire strijd tussen filmredacties van allerlei allooi. Met voorspellingen voor de Oscar®verdeling dingen zij mee in de Oscar® Orakel Olympiade naar de felbegeerde eer en zoveel meer die het Oscar® Orakel o zo verdienstelijk toekomt. Verwezenlijk dé drooom, meld je aan en word dat Oscar®Orakel! Wij horen graag van u op redactie at filmorama.nl...
Volgens de filmjournalisten die geen Olympiader zijn...

Een van de trouwe (2 op de 2 keer!) deelnemers van de Oscar Orakel Olympiade, Film 1, vroeg filmjournalisten, die deelname aan de OOO nog niet aandurfden, naar hun gokjes voor de 82e Academy Awards.

Om het ze niet te lastig te maken werd alleen geïnformeerd naar de 'grotere' categorieën. Over Beste Film was men het net eens om uit te komen op Avatar. De Beste Niet-Engelstalige Film was echter een heikel punt en werd een nagenoeg gelijkspel tussen Das Weisse Band en Un Prophète. De OOO biedt dan gelukkig uitkomst: The Hurt Locker en Das Weisse Band, aldus onze Olympiaders. Voor de overige uitkomsten van de enquête onder de filmjournalisten kijkt u hier. De voorlopige voorspellingen van de OOO deelnemers vindt u hier terug.