Dé spektaculaire strijd tussen filmredacties van allerlei allooi. Met voorspellingen voor de Oscar®verdeling dingen zij mee in de Oscar® Orakel Olympiade naar de felbegeerde eer en zoveel meer die het Oscar® Orakel o zo verdienstelijk toekomt. Verwezenlijk dé drooom, meld je aan en word dat Oscar®Orakel! Wij horen graag van u op redactie at filmorama.nl...
OOO 2010, ontzaglijk en ongeėvenaard

De Oscars 2010 leverden een ontzaglijk en ongeëvenaarde Olympiade op. Ondanks een tweetal afvallers op de valreep (de druk is tenslotte onnoemelijk) mochten we toch een trio nieuwkomers verwelkomen. Maar de uiteindelijke winnaar bevindt zich toch onder de vertrouwden.


Alhoewel de Oscars geen echte verrassingen kenden voor de OOO-deelnemers, was er toch een tweetal categorieën waar niemand het bij het rechte eind had. De prijs voor beste bewerkte scenario ging naar Precious en de film met het beste geluidsontwerp was grote winnaar The Hurt Locker.

En voordat we over gaan naar bekendmaking van de winnaar (en wij dus uw aandacht kwijt zijn, want we snappen de spanning maar al te goed), nog even een woordje tot een van de nieuwe OOO-deelnemers die wij hierbij kronen tot Onversaagdste Olympiader. Met een nog nimmer vertoonde score van 6 voorspellende voorspellingen lieten de dames en heren van Movie2Movie hun eerste spoooren na. Wij zullen ze niet vergeten en willen dit feit dan ook eren met een gepaste trooostprijs. Wij zullen spoedig contact opnemen met deze lefgozers en -grieten.

Maar de winnaar dan. Het scheelde weinig... 1 punt. En daarmee werd het record van vorig jaar ook verbroken. Met 18 punten werd de winnaar van OOO 2009 - de redactie van KUTsite die ditmaal weer voor de 17 punten tekende - het nakijken gegeven. Wij feliciteren de heren en dames van Film1 met hun klinkende oooverwinning... (en een extra chapeau voor de enige goede gok in de Buitenlandse film categorie). De fles champagne komt eraan!

Oscar Orakel Olympiade resultaten 2010